jump to navigation

4. Renungan

  

Pada masakini, para pelajar yang baru lepas sekolah sudah mahir dengan komputer. Saya yakin anda juga termasuk dalam golongan ini. Jika tidak masakan anda sedang membaca blog saya pada hari ini. Anda mungkin sudah memiliki komputer sendiri atau mungkin sekarang anda guna komputer di cc. Yang pasti anda tahu menggunakan komputer dan anda mahir melayari Internet. Kebanyakan remaja suka laman-laman seperti friendster, blog, chat, myspace, dsb.

Pada waktu lepas sekolah sebegini, kebanyakan remaja bergantung sumber kewangan daripada ibu-bapa. Hari ini mungkin saya ingin mencadangkan anda mula mencari punca kewangan di Internet. Ada banyak program yang boleh anda ceburi. Sebaik-baiknya kita ceburi peluang-peluang yang boleh memberi pendapatan tanpa memerlukan kita mengeluarkan sebarang belanja. Contoh program yang saya maksudkan ialah seperti program dapat duit melalui surfing, membaca emel, mengambil bahagian dalam survey dan program affiliate. Dengan cara ini, anda akan juga meningkatkan kemahiran ICT anda. Kerana dengan menyertai program-program ini anda akan mula belajar tentang membina laman web, pengiklannan Internet dsb. Ini semua akan membantu anda semasa menempuh kehidupan zaman cyber yang serba mencabar sekarang.

Cuba anda teliti program-program di bawah. Program-program ini boleh anda sertai kerana anda tidak perlu mengeluarkan sebarang perbelanjaan. Dan yang penting boleh menjana pendapatan sampingan.

 

Program Matrix Reward akan memberi ganjaran tanpa apa-apa risiko. Bila ganjaran anda sudah meningkat, maka bolehlah anda guna untuk melabur dalam program yang memberi pulangan yang lebih. (Klik Logo….)

 

Program viewmalaysia.com ini lagi menarik. Anda daftar percuma dan promosikan laman anda. Anda akan perolehi RM80 bagi setiap rakan anda yang mendaftar. Di samping itu anda berpeluang mendapat pelbagai hadiah serta pakej percutian serendah RM1 sahaja…. Ya… Pergi Langkawi dengan RM1 sahaja…. (Klik Logo….)

  

Advertisements

Komen-komen»

No comments yet — be the first.

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: